078 635 2934 info@milieuboten.nl

Opgericht in 1983 en uitgegroeid tot een professioneel afval-inzamelingsbedrijf.

Over ons

Jongen BV is sinds de oprichting in 1983 uitgegroeid tot een professioneel afval- inzamelingsbedrijf. Reinigen in de breedste zin van het woord, dat is waar het om draait. Dit kan Jongen BV dankzij een uitgebreide vloot en moderne transportmiddelen. Deze ‘vuilnismannen op het water’ zijn dan ook werkzaam voor de sectoren Binnenvaart, Zeevaart en Industrie. Alle werkzaamheden – zoals het reinigen van scheepsruimen van tankers en droge ladingschepen – worden uitsluitend uitgevoerd door ervaren en gecertificeerde medewerkers.

Voor de reiniging wordt gebruik gemaakt van meerdere milieuvriendelijke reinigings- en oliebestrijdingsmiddelen. Deze producten worden overigens ook separaat verkocht. Het moderne tankschip van Jongen BV worden regelmatig ingezet om afvalwater te vervoeren én op te slaan, de floating storage. Maar Jongen BV gaat verder dan dat. Wanneer olie op het water vrijkomt, verspreidt deze zich snel tot een dunne laag. Het is dus zaak om deze verspreiding snel te kunnen beperken tot een minimum. Om de verontreiniging op de plek te houden, worden zogenaamde oliekerende schermen gebruikt.

WAARDERINGEN

Omdat Jongen BV alle vergunningen bezit in de zeevaart, opereren zij ook in deze sector en reinigen ze o.a. alle denkbare ruimtes en halen naar alle tevredenheid slops op. Ook word het tankschip regelmatig ingezet om afvalwater te vervoeren of op te slaan.

BINNENVAART EN ZEEVAART

Jongen BV is bekend door de kwaliteit van het reinigen van machinekamers, scheepsruimen en tanks in zowel de binnenvaart als de zeevaart. Hiervoor zijn ze in het bezit van meerdere milieuvriendelijke reinigings- en oliebestrijdingsmiddelen. Deze producten biedt Jongen BV tevens te koop aan. Een belangrijk gegeven is dat we te allen tijde voorbereid zijn op het bestrijden van calamiteiten. Hiervoor beschikt Jongen BV over een standaard voorraad aan materialen.

INDUSTRIE

Bij Jongen BV wordt niet alleen gezorgd voor een adequate inzameling van het afval, het reinigen en conserveren van landtanks behoort ook tot het takenpakket. De speciale vacuümwagens worden hiervoor dagelijks ingezet. Daarnaast zamelt Jongen BV vloeibare afvalstoffen van bedrijven in die worden getransporteerd naar diverse afvalverwerkers.

Professioneel vakmanschap vraagt om uitstekend materieel. Daarom werkt Jongen BV met de beste machines en schepen.
VLOOT EN WAGENPARK

Professioneel vakmanschap vraagt om uitstekend materieel. Daarom werkt Jongen BV met een vloot – voor zowel binnenvaart als zeevaart – bestaande uit drie milieuboten en een tankschip. Op deze manier kan het bedrijf diverse transport en op- en overslag werk verzorgen. Daarnaast heeft Jongen BV beschikking over vacuümwagens en hogedruk warmwaterunits (500 bar).

HISTORIE

In 1983 is Dhr J.C. (Joop) Jongen voor zichzelf begonnen met een eigen bilgeboot genaamd ‘De Hoop‘.  Alvorens Joop voor zichzelf is begonnen had hij zelf gevaren en 11 jaar gewerkt als depothouder bij Calpam. Het bunkerbootje De Hoop, in 1916 gebouwd door scheepswerf De Hoop in Schiedam, diende oorspronkelijk voor het vervoer van aardappelen en andere agrarische producten op de Zeeuwse wateren. In de loop der jaren is het bedrijf Oliehandel J.C. Jongen BV gegroeid.

Wij werken met

Professioneel vakmanschap vraagt om uitstekend materieel. Daarom werkt Jongen BV met de beste machines en schepen.